Băiețelul din Gorj, care a fost vândut în Germania, s-a întors în România. Cel mai fericit a fost când și-a revăzut sora

marți, 30 aprilie 2024, 22:56
1 MIN
 Băiețelul din Gorj, care a fost vândut în Germania, s-a întors în România. Cel mai fericit a fost când și-a revăzut sora

Pe drumul dinspre Germania a fost vesel, comunicativ. În sfârșit auzea din nou pe cineva cu care să vorbească aceeași limbă. Punctul culminant al fericirii a fost clipa în care s-a revăzut cu sora sa, potrivit antena3.

Copilul a fost însoţit de psihologul din cadrul DGASPC Gorj care s-a ocupat încă de la început de acest caz. Specialiştii care l-au văzut spun că micuţul are traume legate de înstrăinare, de drum, de faptul că a fost despărţit de fraţi, dar că, primind ajutor, poate trece peste ele.

Care urma să fie soarta micuţului în Germania? Nu se ştie. Consulatul General al României la Munchen, care a colaborat cu autorităţile din ţară în acest caz, scrie negru pe alb: „Copilul a fost scos din ţară în circumstanţe şi scopuri neclare.

„Măsura de protecţie în cazul minorului aflat în pericol rămâne atât timp cât este nevoie”, explică, pentru News.ro, Minodora Sucea, de la DGASPC Gorj.

Între timp, ancheta DIICOT este în derulare, iar procurorii sunt aşteptaţi să facă lumină asupra acestui caz.

Comentarii